Toerisme-online

 

Gemeente Rambrouch

         

Plaatsen in Rambrouch

  Arsdorf * Bigonville * Bilsdorf * Eschette * Folschette * Obermartelingen * Holtz * Hostert * Koetschette * Martelange * Perle * Rambrouch * Rombach * Schwiedelbrouch * Wolwelange. 

Rambrouch

Typisch voor deze fusiegemeente zijn hooggelegen akkers en weiden naast kronkelende valleien, die diep zijn ingesneden in de Ardenner leisteen. Het is fijn wandelen door de weidse bossen op de hoogvlakte rond de dorpjes Arsdorf en Bilsdorf met uitzicht over het stuwmeer. Mooi gerestaureerde oude molen in Arsdorf. Bigonville ligt schitterend op een hoogvlakte met akkers en weiden, de hellingen zijn bebost. Uitgestrekt wandelwegennet met veel uitzichtspunten, oud kerkhof, St. Donatius kapel in een schilderachtige omgeving.

In de buurt van Eschette verbergen de bossen de ruïnes van de burcht van Schorels. Perlé en Holtz liggen hoog, vlakbij de Belgisch-Luxemburgse grens. Tal van paden slingeren door de diepe bossen. Martelange-Rombach ligt aan de Sûre.

In Haut-Martelange werden vroeger, van 1750 tot 1986, leisteengroeven geëxploiteerd. Dit oord was de winnaar van de Henry Ford Prijs 1995/96 ter bescherming van de natuur en het bouwkunstig erfgoed. Rambrouch, met Schwiedelbrouch en Koetschette, liggen landschappelijk mooi op een hoogvlakte. 

Bezienswaardig: Museum van de 385th Bomb Group - Openlucht beeldententoonstelling in Bilsdorf - Russische glasraamkunst in de kerk van Perlé - Hoofdaltaar parochiekerk Hostert - Keramiekatelier - Waterzuiveringsstation in Rombach 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

 

Wolwelange

 

VAKANTIEHUIS WOLWELANGE: Een vrijstaand, comfortabel vakantiehuis in Wolwelange op 3 km van het Belgische Martelange. U kunt uw auto op uw eigen oprit zetten. U gaat met een klein trapje naar de voordeur, waarachter de gang ligt. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot het terras waar u heerlijk kunt genieten van de grote tuin. De moderne keuken heeft een keramische kookplaat en een Senseo. Er zijn twee slaapkamers en ook de moderne badkamer ligt helemaal gelijkvloers. In de rondom uw vakantiehuis liggende tuin met ligweide, ligstoelen en bbq zult u zeker van de rust in het Luxemburgse plaatsje Wolwelange kunnen genieten.... meer info bij Novasol en bij Happy Home