Toerisme-online

 

Gemeente Ranst

         

Plaatsen in Ranst

   

 

Ranst

Ten oosten van Antwerpen, op ongeveer 15 kilometer, ligt de groene, landelijke gemeente Ranst. Ranst is sinds 1977 een fusiegemeente, bestaande uit 4 deelgemeenten Broechem, Oelegem, Emblem en natuurlijk Ranst zelf. Onze gemeente is vooral bekend om zijn fruitteelt, waardevolle monumenten en mooie wandel- en fietspaden. Het afwisselende landschap met weiden, (fruit)boomgaarden, bossen en kasteeldomeinen, alsook het rijke verenigingsleven zorgen ervoor dat het hier aangenaam is om te wonen. Ranst is een gemeente in de provincie Antwerpen. Ze ligt tussen het Grote Schijn (Groot Schijn) in het noorden en de Kleine Nete (Kleine Neet) in het zuiden. Ranst heeft 5 kernen: de deelgemeenten Ranst-centrum, Broechem, Emblem en Oelegem, en het gehucht Millegem in de deelgemeente Ranst. Ranst is ook een gemeente met een bruisend verenigingsleven. Het hele jaar door worden tal van sportieve, culturele en jeugdactiviteiten en evenementen georganiseerd.

Bezienswaardigheden
Historische gebouwen vindt men in overvloed in Ranst. Zo onder meer :
Onze-Lieve-Vrouw-Geboortekerk in de deelgemeente Broechem met historisch orgel
bedevaartkapel van de heilige Gummarus in de deelgemeente Emblem
kasteel Doggenhout en kasteel Zevenbergen in Ranst

De eerste parochie die door de kerstening ontstond, was die van Millegem, later gevolgd door die van Ranst. Getuigen hiervan zijn de gotische kerk (nu kapel) met het fraaie 18de eeuwse orgel in het gehucht Millegem en de laatgotische Sint-Pancratiuskerk in het centrum van Ranst. 

BROECHEMS NOTARISHUIS: Broechems Notarishuis in Ranst ligt op 41 km afstand van Brussel. Er is gratis eigen parkeergelegenheid. Deze accommodatie beschikt ook over een bar. U kunt gebruikmaken van de gedeelde keuken. De omgeving leent zich uitstekend voor activiteiten, zoals golfen, paardrijden en fietsen. Er worden tevens huurfietsen aangeboden bij dit bed & breakfast. De afstand naar Antwerpen bedraagt 14 km en naar Leuven 35 km. De internationale luchthaven van Antwerpen bevindt zich op 10 km afstand van Broechems Notarishuis.

 

GASTENLOGIES BLAUWE SCHAAP: Gastenlogies Blauwe Schaap ligt in Ranst, op 42 km van Brussel en op 11 km van Antwerpen. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi en er is gratis privéparkeergelegenheid bij de accommodatie. De accommodatie beschikt over een gemeenschappelijke lounge. De bed & breakfast biedt een fietsverhuurservice en fietsen is een populaire activiteit in de omgeving. Gastenlogies Blauwe Schaap ligt op 38 km van Leuven en op 46 km van Breda. Het dichtstbijzijnde vliegveld is de internationale luchthaven van Antwerpen, op 7 km van de accommodatie.