Toerisme-online

 

Gemeente Sint-Amands

         

Plaatsen in Sint-Amands

   


Sint-Amands

Op de rechter-Scheldeoever, oostelijk van Dendermonde, ligt Sint-Amands. De graftombe van de Belgische schrijver en dichter Emile Verhaeren staat aan de Schelde-oever. De Antwerpse beeldhouwer Macken schiep het beeld 'de Veerman', geinspireerd door Verhaerens beroemde gedicht van die naam. In een oud veerhuis is het Verhaeren Museum ondergebracht. Gelegen in de zuidwestelijke hoek van de provincie Antwerpen, maakt de gemeente Sint-Amands deel uit van de regio Klein-Brabant. Het aantrekkelijk scheldelandschap nodigt uit tot fikse wandelingen en ontdekkende fietstochten langs bossen en kastelen, schorren, dijken en polders. Uiteraard komt ook de watersporter op Emile Verhaerens "Grote Stroom" volop aan zijn trekken. Een museumspoorlijn, monumenten, een veerdienst en musea allerhande zijn de toetjes op het toeristisch aanbod.... Gemeente Sint-Amands

Wikipedia: Sint-Amands is een plaats en gemeente in de provincie Antwerpen, aan de rechteroever van de Schelde. De gemeente heeft een landelijk karakter. Sint-Amands maakt deel uit van de regio Klein-Brabant. Naast Sint-Amands zelf, dat aan de Schelde ligt, liggen in de gemeente nog de deelgemeenten Lippelo en Oppuurs, iets oostelijker.

Bezienswaardigheden
Sint-Amands is het geboortedorp van dichter Emile Verhaeren. Hij werd er geboren op 21 mei 1855. Zijn graf is te bewonderen aan de oever van de Schelde. Aan hem werd te Sint-Amands een museum gewijd, met name het Provinciaal Museum Emile Verhaeren.
Andere musea te Sint-Amands zijn het Gemeentelijk Kunsthuis en museum Romain De Saegher (Sint-Amandse schilder) en het Molenmuseum of Museum voor Molinologie.
Bovendien ligt Sint-Amands aan de toeristische spoorlijn Dendermonde-Puurs. In de zomer kan men dus vanuit Baasrode of Puurs met de oude stoomtrein naar Sint-Amands sporen. Er is ook een veerdienst (alleen voor fietsers en voetgangers).  

VAKANTIEHUIS PALISSADE: Dit vrijstaande landhuis is gelegen in Sint-Amands, niet ver van de stad Gent, te midden van Klein Brabant en Scheldeland. De heerlijke grote tuin biedt volop privacy en met mooi weer volop zon. De kinderen kunnen hier naar hartenlust rennen en ravotten. Het vakantiehuis is ruim opgezet en heeft een sfeervolle, moderne inrichting. Aan de grote eettafel in de keuken kan je heerlijk bijeenkomen met vrienden of familie en genieten van de in de volledig uitgeruste keuken klaargemaakte maaltijden. De vier slaapkamers die het vakantiehuis rijk is, zijn comfortabel ingericht. Wie wat ontspanning zoekt kan in de garage een potje tafelvoetbal spelen. De grote parking biedt plaats aan 4 auto's.... meer info bij Chalet.nu
 

 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!