Toerisme-online

 

Gemeente Joost-ten-Node

         

Plaatsen in Joost-ten-Node

   

 

Dagactie cheap.nl

Sint-Joost-ten-Node

Sint-Joost-ten-Node (Frans: Saint-Josse-ten-Noode) of kortweg Sint-Joost is een plaats en gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, ingesloten tussen Brussel-stad en Schaarbeek. De gemeente telt ruim 23.500 inwoners. Met een oppervlakte van 1,14 km² is Sint-Joost-ten-Node de kleinste en tegelijkertijd de dichtstbevolkte gemeente van het Gewest en van België.
 
Bezienswaardigheden: Neobarokke Sint of Saint Joostkerk uit 1865;  Museum Charlier; Het voormalige treinstation aan de Leuvensesteenweg uit 1885 is een beschermd monument en huisvest Jazz Station, een ontmoetingscentrum voor jazzmusici.

In de gemeente stond tussen 1960 en 2001 het zogenaamde Rogiercentrum ontworpen door de architect J. Cuisenier. Het modernistische centrum bevatte kantoren, appartementen, een theater en winkels. Het gigantische complex werd een symbool van het naoorlogse modernisme maar na jarenlange verwaarlozing werd het uiteindelijk gesloopt. Tussen 2002 en 2006 verrees op dezelfde plek aan 'Place Rogier' een zo mogelijk nog grootser kantoor van Dexia Bank.... Wikipedia