Toerisme-online

 

Gemeente Sint-Martens-Latem

         

Plaatsen in Sint-Martens-Latem

   

 

Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente telt ruim 8000 inwoners. Het dorp ligt langs de Leie. Sint-Martens-Latem bestaat uit twee deelgemeentes, het gelijknaminge Sint-Martens-Latem en Deurle. Vandaag is de gemeente echter bekender om zijn weelderige villa's; sinds een paar decennia vindt men in deze streek een groot aantal van de rijkste inwoners in België. Hun landgoederen hebben een schitterend zicht op de vele bossen en de vertakkingen van de Leie. Sint-Martens-Latem is dan ook een van de meest residentiële gemeenten in België. De kerk en de dorpskern werden echter reeds in 1983 als monument en dorpsgezicht geklasseerd. Het vroegere Latemse gemeentehuis met zijn vermaarde Artiestenzolder in 1939 opgetrokken en een 39 hectare groot golfterrein (1909), met de klinkende naam "Les Buttes Blanches", maar sinds de taalwet omgevormd tot Royal Latem Golf Club vzw, veranderde het oorspronkelijk landschap. Sint-Martens-Latem heeft heel wat te bieden aan de vele bezoekers. Het landschap, met de Leie, is uniek. Ook op toeristisch vlak heeft Sint-Martens-Latem heel wat in zijn mars: Leiemeersen, bossen, landhuizen en hovingen, dreven en golfterreinen (39 ha.). Natuurliefhebbers komen in onze groene gemeente volop aan hun trekken en zij die het wat sportiever zien, kunnen langs de fiets- of wandelroutes onze vol groene gemeente doorkruisen. De wandelpaden maken U wegwijs door de mooiste gedeelten van beide dorpen. De kunst en de artiestenfaam zijn er uniek, met de 4 musea en meerdere galerieën.

7 km ten zuidwesten van Gent ligt het kunstenaarsoord Sint-Martens-Latem, een Leie-dorpje dat schrijvers en schilders inspireerde tot belangrijke scheppingen. De gebroeders Karel en Gustave van de Woestijne, de een dichter en de ander schilder, vertoefden er vaak. Permeke woonde er en schilderde zijn indrukwekkende doeken. 

Deurle: Deze gemeente te midden van mooie bossen behoort tot die Leieplaatsjes, waar kunstenaars zich graag vestigden. Het ligt op 10 km ten zuidoosten van Gent. Op de Molenberg staat de Cryiel Buysse-molen, genoemd naar de bekende schrijver. Verder zijn daar enige naar kunstenaars genoemde musea, die een bezoek verdienen: Het Museum Gust de Smet, Het Museum Leon de Smet, het Museum Dhont-Dhaenens. De omgeving is zeer geschikt voor wandelingen.

HOTEL TORENHOF: Het knusse Hotel Torenhof ligt in de kunstenaarsplaats Sint-Martens-Latem in Oost-Vlaanderen, op 8 kilometer van het historische Gent. Dit gezellige familiehotel is gehuisvest in de voormalige woning en werkplaats van de grote Vlaamse expressionist Albert Servaes. Het hotel is ingericht in Florentijnse stijl. Voor wandelaars of fietsers is de omgeving bij uitstek geschikt voor mooie tochten. Bij Hotel Torenhof staan service en gastvrijheid hoog in het vaandel. Het hotel beschikt over 12 kamers met allen een verschillende inrichting en kleurgebruik. De badkamer is voorzien van een douche en toilet. Het hotel beschikt enkel over 2-persoonsbedden. Hotel Torenhof heeft geen restaurant, maar er zijn diverse eetgelegenheden in de buurt aanwezig. Er is wel room service beschikbaar in het hotel. Ook kunt u fietsen huren om de uitgestrekte omgeving te verkennen.... meer info bij HotelSpecials

AUBERGE DE PECHEUR: Op 20 minuten rijden van de sfeervolle stad Gent ligt het luxe boutique hotel Auberge du Pêcheur. In Gent kun je je de hele dag volop vermaken, zoals shoppen of een van de vele bezienswaardigheden en musea bezoeken, zoals de prachtige Sint-Baafskathedraal uit de 14e eeuw. De kamers van Auberge du Pêcheur zijn stijlvol en eigentijds ingericht. Alle kamers beschikken over een televisie, gratis Wi-Fi en een badkamer met een douche en toilet. Daarnaast heeft het hotel een eigen brasserie waar je ’s avonds terecht kunt om te genieten van een heerlijke maaltijd. In de brasserie worden klassieke gerechten geserveerd, zoals salades en pasta’s. Daarnaast worden er ook gerechten geserveerd die volledig zijn afgestemd op het seizoen.... meer info bij HotelSpecials