Toerisme-online

 

Gemeente Stadtbredimus

         

Plaatsen in Stadtbredimus

  Greiveldange * Stadtbredimus. 

 

Greiveldange

Op 15 augustus trekt het dorpsfeest de "Leiffrawëschdag" in Greiveldange ieder jaar duizenden bezoekers. 

GREIWELDENGER LEIT AS: Comfortabele woonboerderij "Greiweldenger Leit As", van 2 verdiepingen. 3 appartementen in de woning. In de plaats, rustige ligging, 2 km van de rivier, te midden van groen. In het huis: wasmachine, droger. Parkeerplaats bij het huis. Supermarkt 7 km, restaurant 1 km. Attracties in de buurt: Weinbaumuseum 3 km. Let op: auto noodzakelijk, geen lift. Baby uitrusting (incl.).... meer info bij Interhome en bij Chalet.nu

 

Stadtbredimus

Stadtbredimus is van oorsprong Keltisch, maar kan bogen op een bijzonder Romeins verleden: een Romeinse brug waarvan een pijler bewaard is gebleven verbond Stadtbredimus met Palzem. Het prachtige, 15e-eeuwse kasteel van Stadtbredimus was de thuishaven van de nationale dichter van Luxemburg Edmond de la Fontaine, beter bekend onder de naam Dicks. Tegenwoordig herbergt het kasteel de kantoren van de coöperatieve ondernemingen Vinsmoselle en de Confrérie St. Cunibert. Prachtige wandelingen door wijngaarden en bossen leiden naar fascinerende vergezichten. Vanaf de MS "Princesse Marie-Astrid" die in Stadtbredimus aanlegt krijgt u weer een heel ander gezicht op het landschap. Tijdens het tweede weekend van augustus verwelkomt het "Fête du vin et des Vignerons" (het feest van de wijn en haar producenten) u met de specialiteit "Piccadilly" van de Luxemburgse Moezel.  

HOTEL DE L'ECLUSE: Hotel de l'Ecluse is een vredig gelegen designer hotel aan de oever van de rivier de Moezel in Luxemburg. Het beschikt over gratis WiFi, een groot terrein met wijngaarden, een gratis buitenzwembad en wellnessfaciliteiten. Alle kamers van Hotel de l'Ecluse hebben een balkon en bieden een schilderachtig uitzicht op de rivier of de wijngaard. Er wordt in de eetzaal dagelijks een ontbijtbuffet verzorgd.U kunt lekker ontspannen in het buitenzwembad, of in een van de 2 sauna's of infraroodcabines.Het hotel heeft ook een tuin en een terras.

AUBERGE DU CHATEAU: Het Auberge du Chateau ligt aan de oever van de Moezel, in Stadtbredimus, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis WiFi en openbare parkeergelegenheid. Ook zijn er watersportfaciliteiten en minigolf beschikbaar. De kamers van het Auberge du Chateau zijn voorzien van hardhouten vloeren, een tv en een eigen badkamer met een douche en gratis toiletartikelen. U kunt vanuit de kamer genieten van uitzicht op de rivier.