Toerisme-online

 

Gemeente Stichtse Vecht

         

Plaatsen in Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is de naam van de nieuwe gemeente die op 1 januari 2011 is ontstaan in de Nederlandse provincie Utrecht door samenvoeging van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. De gemeente heeft ongeveer 63.000 inwoners. 

 Breukelen * Kockengen * Loenen aan de Vecht * Loenersloot * Maarssen * Maarssenbroek * Nieuwersluis * Nieuwer Ter Aa * Nigtevecht * Oud-Zuilen * Tienhoven * Vreeland. 

 


 


BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Ridderhofstad Bolenstein te Maarssen - Groenevelt te Vreeland - Ridderhofstad Gunterstein te Breukelen - Kasteel Kronenburg te Loenen aan de Vecht - Kasteel Loenersloot te Loenersloot - Ridderhofstad Ter Meer (Zuylenburg) te Maarssen - Kasteel Nijenrode te Breukelen - ridderhofstad oudaen te breukelen - Ruwiel te Breukelen - Kasteel Vredelant te Vreeland - Slot Zuylen in Oud-Zuilen 

WOONBOOT BIENVENUE: Wilt u het ultieme gevoel van vrijheid beleven? Woonboot Bienvenue biedt u de mogelijkheid. Met een vrij uitzicht aan zowel de voor- als achterzijde, plezierbootjes die langzaam voorbij varen en alle comfort in en rondom de woonboot brengt u hier een heerlijke vakantie door.

 

 

Breukelen

Breukelen bestaat uit de kernen Breukelen, Kockengen en Nieuwer Ter Aa. Drie duidelijk verschillende kernen, met een eigen specifieke schoonheid van natuur en landschap. Breukelen is zowel een Vechtstreekgemeente als een weidegemeente. Het dorp Breukelen ligt ingeklemd tussen de Vecht en Europa’ s drukst bevaren kanaal, het Amsterdam - Rijnkanaal, de spoorlijn Amsterdam - Utrecht en de Rijksweg A2.

VAN DER VALK HOTEL BREUKELEN: Onze 233 luxe hotelkamers, zijn van alle gemakken voorzien. Daarnaast hebben we ook suites met sauna, whirlpool en stoomdouche. ... meer info bij Arke en bij HotelSpecials

 

 

VAKANTIEHUIS IN BREUKELEN: Direct aan het water en de Loosdrechtse Plassen gelegen, smaakvol en met sfeer ingericht, vakantiehuis met rieten dak. Bij het water is een zwemtrap, 7m lange aanlegsteiger en een gedeeltelijke omheining, die zo geplaatst kan worden dat uw kinderen niet bij het water kunnen komen. 1 parkeerplaats op het terrein van de watersportwinkel. Slaapkamer 3 bevindt zich in het boothuis dat losstaat van het huis en voorzien is van tuindeuren naar het terras, een wasbak, wasmachine en droger. De badkamer is voorzien van vloerverwarming. Kabel-TV is digitenne. Op het terrein staat een trampoline en wipkip voor gezamenlijk gebruik. Huur van een sloep op aanvraag mogelijk. De regio leent zich gezien de centrale ligging uitstekend voor een bezoek aan Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, maar ook een bezoek aan een van de karakteristieke dorpjes in het Gooi is zeker de moeite waard. Aankomst op zondag niet mogelijk... meer info bij HappyHome  

 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

Loenen

Loenen bestaat uit vijf kernen: Nieuwersluis, Loenen a/d Vecht, Vreeland en Nigtevecht die aan de Vecht zijn gelegen en Loenersloot dat aan het riviertje de Angstel ligt. Loenen is fraai landschappelijk gelegen. De dorpen hebben, in het uitgestrekte veenweide- en plassengebied, hun eigen karakter behouden. Drie dorpskernen zijn aangewezen als beschermd dorpsgezicht. De gemeente is rijk aan cultuurhistorische elementen zoals kerken, molens en boerderijen. Zeer karakteristiek zijn de buitenplaatsen en de bijbehorende theekoepels.

Maarssen

Maarssen waar wonen, werken, cultuur en recreatie in optima forma samengaan. Een keur van voorzieningen en een bloeiend verenigingsleven nodigen uit tot de meest uiteenlopende vormen van vrijetijdsbesteding. Van recreatiebad tot restaurant, van bibliotheek tot bowlingbaan, van sporthal tot sociaal cultureel centrum. Maarssen kent duizend-en-één mogelijkheden om u actief of passief te vermaken en te ontspannen. En ook de natuurliefhebbers en watersporters kunnen vlakbij terecht: in en om de Maarsseveense en Loosdrechtse plassen vinden ze alles wat ze zoeken. 

 


 

 

Vreeland

 

HOTEL RESTAURANT DE NEDERLANDEN: Het luxe Hotel De Nederlanden met sterrenrestaurant is gevestigd in een auberge uit de 17de eeuw. Het hotel ligt zeer mooi aan de rivier de Vecht in Vreeland. Het sfeervolle hotel beschikt over 9 luxe hotelkamers, een private dining, lounge en natuurlijk het restaurant met 1 Michelin-ster. Met zo’n 200 monumenten en de Loosdrechtse plassen vlakbij is het een ideale bestemming vol (culinaire) verrassingen. De 9 luxe ingerichte hotelkamers zijn voorzien van alle faciliteiten. De hotelkamers van Hotel De Nederlanden zijn aangekleed in mooie combinaties van ruiten, strepen en effen stoffen uit de stoffencollectie van Mulberry. Een aantal kamers hebben uitzicht over de Vecht.... meer info bij HotelSpecials

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland