Toerisme-online

 

Gemeente Tervuren

         

Plaatsen in Tervuren

   

Last Minute Vakanties 

Tervuren

Tervuren is een plaats en gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in België. De gemeente telt ruim 20.500 inwoners. Tervuren wordt voornamelijk bewoond door Nederlandstaligen. Er bestaat ook een Franstalige minderheid, welke vooral bestaat uit migranten uit Brussel en Wallonië. Overige kernen zijn Duisburg, Moorsel en Vossem.

Bezienswaardigheden
De Sint-Jan-Evangelistkerk: De kerk werd gebouwd in de dertiende eeuw. Opmerkelijk is het ontbreken van een toren: in 1777 werd hij om stabiliteitsredenen afgebroken. Er liggen drie Brabantse hertogen begraven.
De Sint-Hubertuskapel: Op deze plaats zou de H. Hubertus gestorven zijn. De kapel werd gebouwd als slotkapel van het Hertogelijk Kasteel, op vraag van Albrecht en Isabella.
Het Koloniënpaleis: Het eerste gebouw van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika. Aan de achterkant vindt men het gebinte dat door Georges Hobé voor de tentoonstelling van 1897 was gebouwd.
Het KMMA: In het park van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika staat de dikste mammoetboom van Vlaanderen.
La Nouvelle Maison: in 1927 door Henry Van de Velde als eigen woning gebouwd.
Hof van Melijn: Gemeentelijk museum met interessante collectie schilderijen uit de 'School van Tervuren', archieven, geschiedenis van Tervuren. Sinds 1962 als monument geklasseerd.
Arboretum: Het Geografisch Arboretum, ongeveer 100 ha. groot, werd vanaf 1902 door koning Leopold II aangelegd. De bomen zijn niet geordend naar geslacht, maar naar natuurlijk milieu. Het is nu een prachtig stuk natuur in het Zoniënwoud.

Tervuren ligt in het hartje van Vlaams-Brabant. Je kan er prachtig wandelen en fietsen in het mooie park, het uitgestrekte Zoniënwoud, het wereldberoemde Arboretum, over de velden en door de holle wegen van Duisburg, Moorsel en Vossem, de deelgemeenten die hun landelijk karakter nog goed wisten te bewaren. Naast natuurschoon heeft Tervuren ook heel wat kunst- en cultuurtroeven. In Tervuren is geschiedenis nooit ver weg : laat je op sleeptouw nemen door illustere figuren en sta even stil bij de vele historische gebouwen die trots getuigen van een rijk verleden. Na een dagje Tervuren kan je heerlijk nagenieten bij een drankje op het stemmige marktplein.... naar website