Toerisme-online

 

Gemeente Troisvierges

         

Plaatsen in Troisvierges

  Beesslek * Biwwesch * Drenkelt * Elwen * Geidgen * Huldang * Kierchen * Wilwerdang. 

 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

Troisvierges

Dit plaatsje, 10 km ten noorden van Clervaux, ligt 400 meter hoog op het Ardennen-plateau. De bolspits van de parochiekerk (17de eeuw) is al van verre boven de huizen te zien. In het interieur valt het barokke meubilair op, zoals de preekstoel en de biechtstoelen. Twee monumentale altaren scheiden schip en koor. Er zijn schilderijen uit de school van Rubens en een opvallend altaarstuk 'Trois Vierges' (drie maagden): Geloof, Hoop en Liefde. Tochten naar onder andere Clervaux. Sport: onder andere zwemmen, vissen, roeien en tennis.

Helemaal in het noorden van het Groothertogdom Luxemburg, in het hartje van de Ardennen, ligt het liefelijke Troisvierges (Luxemburgs Ëlwen), 433 meter boven de zeespiegel. Het telt zo'n 900 inwoners en de voornaamste bron van bestaan is het toerisme, waarvoor het over een goede infrastructuur beschikt. Onder meer met een netwerk aan wandelpaden. De kerk van Troisvierges: gebouwd in 1658 met waarschijnlijk het oudste orgel van het land is een waardevol historisch bouwwerk met barok meubilair en schilderijen uit de school van Rubens. Hier bevinden zich ook de beeldjes van de drie maagden (= Trois Vierges). De tot de gemeente behorende plaatsen Basbellain en Hautbellain, in het Duits Niederbesslingen en Oberbesslingen, worden beschouwd als de oudste plaatsnamen van Luxemburg.  ‘Besslingen’ of ‘Belsonnacum’ werd voor het eerst genoemd in het jaar 585 in de ‘Historia francorum’ van Gregor von Tours. Toendertijd verbleef de Merovingische koning Childebert II in zijn villa ‘Belsonancum’ om recht te spreken. Volgens de historici is de bewoning van de Ardennen vanuit deze streek op gang gekomen. Een opvallende opeenhoping van ‘Bodenstellen’ (Keltische en Gallo-Romeinse grafheuvels) wijzen op de omvang van het vroege nederzettingsgebied. Bij Niederbesslingen werd een grote Romeinse begraafplaats ontdekt en gedeeltelijk opgegraven. De in Ober- en Niederbesslingen gevonden voorwerpen stammen uit de 1e eeuw en geven aan dat er zich hier al vroeg een relatief welgestelde Romeinse bevolking had gevestigd. 

CAMPING WALENSBONGERT: In het hart van de Luxemburgse Ardennen in het natuurpark “Our” ligt onze camping van de eerste categorie op zes kilometer van het hoogste punt van Luxemburg (559 mtr.). Het dorp, op een afstand van twee honderd meter, biedt alle voorzieningen: restaurants, banken, slagers, bakkers, supermarkten, bioscoop, huisarts, tandarts, apotheek en een treinstation. Daarnaast een verwarmd openluchtzwembad (juli + augustus), een overdekt zwembad, een tennis- en squashhal (voor deze voorzieningen wordt apart entree geheven), en een tennisbaan ( gratis voor campinggasten). Veel wandelpaden en mountainbikepisten bieden U de gelegenheid de schitterende natuur te ontdekken.

AUBERGE RESTAURANT LAMY: Het Auberge Restaurant Lamy ligt in het dorp Troisvierges en beschikt over een grote gratis parkeerplaats. In de Ierse pub kunt u heerlijk ontspannen met een drankje. Deze accommodatie heeft de "bed and bike" label en biedt handige faciliteiten voor fietsers. De kamers van het Auberge Lamy hebben elk een eigen badkamer en zijn voorzien van driedubbele beglazing.Gasten kunnen in de hele accommodatie gratis gebruikmaken van WiFi. Het Auberge Restaurant Lamy heeft 2 restaurants: een gastronomisch à-la-carterestaurant en een pizzeria. Bij beide restaurants zijn ook vegetarische maaltijden verkrijgbaar.

LES TIMANIDES: Dit charmante driesterrenhotel ligt zeer dicht bij het treinstation van Troisvierges, op slechts 2 minuten lopen van het station. U kunt hier gebruikmaken van gratis draadloos internet en er is gratis eigen parkeergelegenheid. Les Timandines biedt u een comfortabele uitvalsbasis op het Luxemburgse platteland. Na een goede nachtrust in uw ruime, moderne kamer kunt u de dag goed beginnen met een gratis continentaal ontbijt. De prachtige omgeving is zeer geschikt voor het maken van fiets- en wandeltochten. U kunt gratis gebruikmaken van de garage voor het stallen van brommers en fietsen. Proef heerlijke Franse en regionale gerechten in het restaurant. In de gezellige bar kunt u ontspannen een drankje drinken.

 

VAKANTIEHUIS IN BASBELLAIN: Dit kleine vrijstaande vakantiehuis ligt in de Luxemburgse Ardennen, vlakbij Troisvierges op het erf van een kleine biologische boerderij met Angus vee, honden, katten, kippen, eenden en een ezel . De ingang van het vakantiehuis ligt achter het hoofdhuis en het terras ligt op het zuiden achter het vakantiehuis. Er is een ligweide en een afgescheiden gedeelte voor de honden. Via een trap komt u in de moderne woning met gezellige woonkamer en open keuken en uitzicht op de velden. Via een korte trap komt u in de slaapkamer met badkamer en inloopkast.... meer info bij Happy Home

  

Biedmee.be