Toerisme-online

 

Gemeente Vallee de l'Ernz

         

Plaatsen in Vallee de l'Ernz

  Eppeldorf * Ermsdorf * Folkendange * Medernach * Savelborn * Stegen 

 

je ideale vakantiehuis vind je bij HappyHome!

 

Vallee de l'Ernz

Vallée de l'Ernz is een gemeente in het Luxemburgse kanton Diekirch. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 39,76 km² en telde 2085 inwoners op 1 januari 2008. De gemeente ontstond op 1 januari 2012 door de fusie van de gemeenten Ermsdorf en Medernach.

Bezienswaardig: Kerk uit 1806 - ULM-vluchten vanaf Aéroplume Luxembourg

 

 

Ermsdorf

Ermsdorf ligt tussen het Mullerthal en het dal van de Middensure en bevindt zich midden in de natuur op de as Diekirch-Ettelbruck enerzijds en de as Reisdorf-Beaufort-Larochette anderzijds. De kerken van Eppeldorf, Ermsdorf en Stegen zijn zeker een bezoek waard. Vier nieuw aangelegde en bewegwijzerde wandelpaden en een auto-en-wandelroute doen u een schilderachtig landschap met panoramische uitzichten ontdekken (kaart van het gebied te koop bij de gemeentediensten van Ermsdorf). Het Europese pad Amsterdam-Nice (E2) komt van Bettendorf en loopt door de gemeente. Er zijn fietsroutes vanuit Ettelbruck, Diekirch, Reisdorf en Medernach. Camping Neimillen in Ermsdorf, vakantieverblijf Hessemillen in Eppeldorf en gastenkamers in Stegen. Picknickplaatsen in Stegen en Ermsdorf. 

 

Medernach

Gelegen in de vallei van de Witte Ernz. Het vroegere landbouwersdorp bestaat nu merendeels uit industriële en ambachtelijke ondernemingen. Monument ter ere van de 9e Amerikaanse pantserdivisie. Wandelingen over een oude Romeinse weg en langs indrukwekkende rotspartijen. Een gewestelijke wandelkaart is verkrijgbaar.

AUF KENGERT: Auf Kengert is gelegen in Medernach en biedt een tent met een terras. Bij mooi weer kunt u heerlijk ontspannen bij het buitenzwembad in de tuin. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar. De tent is voorzien van een eethoek en een keuken met een koelkast. In het hele tentenkamp is gratis WiFi beschikbaar. Auf Kengert ligt op 22 km van Luxemburg en op 32 km van Trier. De dichtstbijzijnde luchthaven is Luxemburg-Findel, op 18 km afstand.... meer info bij Booking.com