Toerisme-online

 

Gemeente Verviers

         

Plaatsen in Verviers

   

 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!

Verviers

Verviers ligt niet ver van Luik, Eupen & Spa. Het is de Waalse hoofdstad van het water en een vredig stadje met een rijk architecturaal patrimonium dat getekend is door de lakenindustrie. De stad van het water onthaalt toeristen en shoppingfanaten in een bescheiden maar gezellig stadscentrum dat bestaat uit enkele straten rond drie pleinen: place Verte, place du Martyr en place du Marché. Wie houdt van flaneren, slentert met genoegen door de straten of drinkt wat op een terrasje, winkelt een beetje, ontdekt er oude gebouwen, rust wat uit langs de Vesdre, gaat op verkenning uit naar de talrijke fonteinen en bezoekt de vier musea. 

VAN DER VALK HOTEL VERVIERS: Het 4-sterren Van der Valk Hotel Verviers is gevestigd in een gerenoveerd station uit 1892 in de Belgische stad Verviers. Het moderne hotel is van alle luxe voorzien. Het voormalige station waarin het hotel zich heeft gevestigd is volledig gerenoveerd met behoud van de originele details van het pand. Onder de hotelkamers van Van der Valk Hotel Verviers zijn ook enkele luxe suites. De kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, telefoon, minibar, bureau, gratis Wi-Fi en een badkamer met bad en/of douche en een apart toilet. In het hotel-restaurant geniet je van à-la-carte gerechten uit de internationaal georiënteerde keuken. Op zondagmiddag is er een brunchbuffet.... meer info bij HotelSpecials 
 

Verviers: Verviers telt ongeveer 53.000 inwoners. De stad heeft een oppervlakte van 3414 hectare. In de vallei van de Vesdre omvat de stad ook de dorpjes Heusy, Petit-Rechain, Polleur, Stembert, Lambermont, Ensival.
Het nijvere 'wolstadje' Verviers ligt op de grens van het Land van Herve en de Hoge Venen. De agglomeratie Verviers bestaat uit de stad zelf en 2 voorsteden Hodimont en Dison. De wolindustrie kwam reeds in de 15de eeuw op gang door vestigingen van een lakenweverij. Aan het eind van de 18de eeuw was het de industrieel Cockerill, die er een mechanische spinnerij vestigde. De Onze-Lieve-Vrouwenkerk dateert uit de 18de eeuw en de St.-Remacluskerk uit 1838. Het Stadhuis (1775) bezit een mooi Louis XIV-interieur. Het Museum voor Oudheidkunde en Folklore bezit een zeer bezienswaardige verzameling houten beeldhouwwerken, aardewerk en gebruiksvoorwerpen, porselein en glaswerk. Met Kerstmis heeft de opvoering plaats van het beroemde Kerstspel 'Bethlehem Vervietois'. Het Museum voor Schone Kunsten en Keramiek huisvest een fraaie collectie Vlaamse, Italiaanse en Duitse primitieven. Vanuit Verviers kan men een tocht maken naar de Barrage de la Gileppe, waarvan het kunstmatige meer de stad Verviers van water voorzien. De stad is voor alles het uitgangspunt van tochten naar Hoge Venen en het Hertogenwald.

Lasergame: Rue Mali in Verviers heet u van harte welkom bij de tenoren van het lasergevecht! En met tenoren hebben we zeker niets teveel gezegd. Nadat we een decennium lang onze diensten aanboden binnen het marktsegment van de laserstraal, slaagden we erin ons een behoorlijke naam en reputatie aan te meten. Lasergame Verviers was het eerste centrum in zijn soort op Belgische bodem. U kunt hier dus rekenen op vakkundigheid, hoogwaardig materiaal en op een warm onthaal. Bovendien ontwerpen de exploitanten zelf uitrustingen en accessoires voor de beoefening van dit spel.

Prés Carats Sports: Prés Carats Sports ligt op de hoogtes van Verviers bij het verlaten van de wijk van Mangombroux. Het biedt 12 bowlingbanen, 2 biljarttafels en een klein casino. Als het weer het toelaat, zijn er ook petanquebanen beschikbaar. 

Wikipedia: Verviers is een stad in de provincie Luik in België. De stad telde op 1 januari 2008 54.519 inwoners. In het Waals, dat ook lokaal gesproken wordt, is de naam van de plaats Vervî. Het station van Verviers, station Verviers-Central, is een spoorwegknooppunt aan de spoorlijn Luik - Aken. In Verviers kan overgestapt worden op de trein naar Spa Géronstère. De stad aan de Vesder is vooral bekend vanwege de (vergane) textielindustrie. Verviers was vanouds een stad waar de lakenindustrie floreerde. Eén van de lakenfabrikanten op het eind van de 18e eeuw was Simonis & Biolley.... Wikipedia 


 

 

Petit-Rechain

 

HOTEL LE MIDI: Hotel Le Midi ligt in het Belgische Petit Rechain, een deelgemeente van de stad Verviers. Het hotel ligt in een bosrijke omgeving waar u heerlijk tot rust komt. Het centrum van Verviers ligt op ongeveer 4 kilometer afstand. De 30 eenvoudige kamers van Hotel Le Midi zijn voorzien van een televisie, telefoon en een badkamer met bad en/of douche en toilet. In het hotel-restaurant staat er ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar en ’s avonds kunt u hier genieten van regionale en internationale gerechten. Sluit uw dag af met een lekker drankje in de hotelbar.... meer info bij HotelSpecials 
 

Reisgidsen