Toerisme-online

 

Gemeente Viroinval

         

Plaatsen in Viroinval

Viroinval is een gemeente in de provincie Namen in België. De gemeente telt ruim 5500 inwoners.   Dourbes, Le Mesnil, Mazée, Nismes, Oignies-en-Thiérache, Olloy-sur-Viroin, Treignes en Vierves-sur-Viroin. 

 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa!

Viroinval

De naam van deze gemeente die ontstond in 1977 als gevolg van de gemeentefusies, is een directe verwijzing naar de vallei van de Viroin die de hele gemeente doorsnijdt. Het Franse Nationaal Geografisch Instituut berekende in 1995 dat het geografisch middelpunt van de Europese Unie (toen nog met 15 landen) in de deelgemeente Oignies-en-Thiérache lag (overigens net voor de Franse grens). Op deze plek, bekend als "Le Trou du Diable" (het hol van de duivel), werd het kunstwerk "La cathédrale de lumière" van de Belgische glaskunstenaar Bernard Tirtiaux opgericht.

Langs de vallei van de Viroin loopt een oude spoorlijn, die na jaren in onbruik te zijn geweest terug in dienst werd genomen door de Chemin de Fer à Vapeur des 3 Vallées. Deze vereniging van spoorfanaten, organiseert op het traject Mariembourg - Treignes ritten met stoomlocs en railbussen. In het oude station van deelgemeente Treignes werd door de dezelfde vereniging een heus spoorwegmuseum uitgebouwd, en worden ook oude locs en rijtuigen gerestaureerd. In de deelgemeente Treignes kan men de archeologische site bezoeken van een een grootschalige (47x25 m) opgegraven Gallo-Romeinse villa, mooi gelegen in het dal met schitterend uitzicht op de glooiiende bosrijke omgeving.  

VAKANTIEHUIS LES HOUPPIAS: Dit huisje heeft alle comfort die nodig is voor een geweldig verblijf: 5 slaapkamers, 5 badkamers, een gezellige lounge met open haard, een keuken, een eetkamer en een aangename tuin met barbecue. ...  Het is ingericht met smaak en is een uitstekende uitvalsbasis om de regio te bezoeken: Couvin en de Grot van Neptunus, Chimay met zijn abdij en haar bier, of om vele wandelingen in de bossen. Het is ook mogelijk bezoeken aan de biodiversiteit van bossen met een gespecialiseerde gids of barbecue in het bos .... contact Gewoon de eigenaar ten minste één week voor de verhuur om het organiseren van deze activiteiten.

Oignies-en-Thiérache

 

VAKANTIEPARK D'OIGNIES: Vakantiepark d’Oignies is fraai gesitueerd in een 14 ha. groot bebost domein in de nabijheid van Couvin in de Belgische Ardennen. De bungalows liggen verspreid in het bos en door de ruimte rondom geniet u van voldoende privacy. De houten bungalows geven een sfeervolle uitstraling.... meer info bij Vacanceselect, bij Ardennen-online en bij BungalowSpecials

 

Last Minute Vakanties

Olloy-sur-Viroin

 

VAKANTIEPARK ARDINAM:  Het veelzijdige Vakantiepark Ardinam ligt in het zuiden van België in een bosrijke omgeving. Op dit park kunt u genieten van de vele faciliteiten zoals het zwembad en de cafetaria. Op Vakantiepark Ardinam vindt u een waterparadijs met grasveld, zodat u volop kunt genieten. Ook kunt u mountainbikes huren op Vakantiepark Ardinam, om zo de mooie omgeving te verkennen. De kinderen vermaken zich prima in de prachtige speeltuin met klimtoren en schommels en het splinternieuwe kinderwaterparadijs....meer info bij BungalowSpecials
 

De mooiste vakantiewoningen te huur in de Ardennen. 

Treignes

Treignes, aan de Viroin, ligt 14 km ten zuidwesten van Giver in Frankrijk. Het gebied van Viroinval is vol verhalen over Toine Culot, de hoofdfiguur van door Arthur Masson geschreven romans. Over de rivier spant zich een mooie, oude boogbrug uit de 17de eeuw. De kaseelhoeve roept herinneringen op aan het roerige tijdperk van de Graven van Vierves. Het dorp bezit een kerk uit de 13de eeuw. Sport: vissen, wandelen, zwemmen in de Viroin en er is een speeltuin voor kinderen.

 

Vierves-sur-Viroin

Deelgemeente Vierves-sur-Viroin is opgenomen in de lijst van mooiste dorpen van Wallonië. Vierves ligt aan de Viroin, 6 km westelijker van Treignes. Het op een rots gebouwde kasteel van de Heren van Viroin deed lange tijd dienst als vesting, maar werd later door de Spanjaarden in brand gestoken. Het kreeg in de 18de eeuw nog eens een brand te verduren, maar is later grotendeels weer opgebouwd. Het gaat er rustig toe in deze streek: veel wandelen, vissen, zwemmen en roeien. Tot de plaatselijke ambachten behoren mandvlechten en houtbewerking. 

TRIGNOLLES: Nostalgie of geïnspireerde herinnering? Deze gevoelens geven de geest van deze woning, familie-eigendom sinds meer dan 5 generaties, weer. De eigenaar is ook een liefhebber van mooie voorwerpen. Dit verklaart het talrijke aardewerk en schilderijen die vaak het omliggende platteland als onderwerp hebben. Deze plaats heeft de uitstraling van vroeger. Bij het binnenkomen, betreedt u direct de woonkamer, met zijn tegels, zijn kachel en de “Belle Epoque” kroonluchter. De salonsfeer is wat intiemer. Een leuke plaats om samen te praten of de boeken en tijdschriften van de bibliotheek door te lezen.