Toerisme-online

 

Gemeente Vleteren

         

Plaatsen in Vleteren

   

 

 

Vleteren

Vleteren is een gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. De gemeente Vleteren is een samenstelling van drie landelijke kernen. De dorpen Westvleteren en Oostvleteren liggen naast elkaar, gescheiden door de Poperingse Vaart. In het zuidoosten ligt Woesten. Helemaal in het noorden van Oostvleteren, aan de IJzer, ligt het kleine gehuchtje Elzendamme. De dorpskern van Oostvleteren en Woesten ligt langs de drukke verbindingsweg N8 tussen Ieper en Veurne. De gemeente telt een totale bevolking van ongeveer 3.500 inwoners, relatief gelijkmatig verdeeld over de drie deelgemeenten. Dit bevolkingsaantal is echter dalend, met een daling van ruim 10% de laatste drie decennia. Enkel in Woesten blijft het inwonersaantal op peil en dit is zo de grootste kern geworden. Het gemeentehuis staat in Oostvleteren.

Vleteren is een fusiegemeente met 3.630 inwoners en bestaat uit de dorpen Oostvleteren, Westvleteren en Woesten. In Oostvleteren is de St.-Amatuskerk na een verwoestende brand volledig heropgebouwd. Westvleteren charmeert met zijn hallenkerk St.-Martinus en de St.-Rictrudiskerk van Woesten is een blikvanger dankzij haar vier hoektorentjes. Vleteren is tevens een paradijs voor de fietser en wandelaar met uitgestippelde routes langs talrijke veldkapelletjes en hoevetjes. Ook de lekkerbek wordt in de watten gelegd. Brouwerij Deca uit Woesten biedt u de streekbieren "Vleteren Alt" en "Antiek" aan. In het O.C. "De Vrede" (bij de St.-Sixtusabdij) kunt u genieten van de wereldberoemde Trappist vergezeld van een blokje Paterskaas of Abdijpaté! Vleteren is gelegen in de “Westhoek” tussen Kust en Hinterland langs de N8 Ieper - Veurne en is te bereiken via de A19 uitrit Ieper -Noord, 15 km. Via de E40: uitrit Veurne - 17 km.

Bezienswaardig: Abdij Sint-Sixtus .... naar website

BOERDERIJ 'T PATERSHUYS: 't Patershuys (60m2) is een vakantiewoning op een hoeve bestaande uit opgeknapte en ingerichte stallen. De vakantiewoning is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Op de boerderij wonen twee pony's, een hondje, een paard, kippen en schapen. Kom in alle rust genieten van een zeer landelijke ligging en breng een bezoek aan de Sint-Sixtusabdij waar trappistenbier geschonken wordt.Vleteren bevindt zich slechts op 7 km van Poperingen, 15 km van het oude stadje Ieper en Veurne en binnen 25 km bereik je de Belgische kust.
 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!