Toerisme-online

 

Gemeente Vorst

         

Plaatsen in Vorst

   

 

Vorst

Vorst (Frans: Forest) is een plaats en gemeente in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De gemeente telt ruim 48.000 inwoners. Vorst is gelegen in het zuidwesten van de Brusselse agglomeratie, op de oostelijke helling van de Zennevallei, en is tegelijk woon- en industriegemeente. 

Bezienswaardigheden
In het oude centrum: het opmerkelijke gemeentehuis (ingehuldigd in 1938), in Art Deco-stijl) van architect Jean-Baptiste Dewin (1873-1948), met zijn imposante voorgevel (56 m lang) en toren (48m hoog); aan de overkant van de straat de in oorsprong 13e-eeuwse, maar diverse malen herbouwde en uitgebreide Sint-Dionysius- (of Sint-Denijs-)kerk met 15e-eeuwse kapel van Sint-Alena en interessant interieur; daarbij aansluitend de 18e-eeuwse gebouwen van de voormalige benedictijnenabdij (gesticht in 1106 en opgeheven in 1796) die nu dienst doen als (Franstalig)cultureel centrum.

Buiten het centrum:  het schilderachtige Dudenpark (23 ha) en het zgn. Park van Vorst (13 ha); op het Hoogte Honderdplein (= geodetisch punt van 100 m hoogte boven de zeespiegel) de Sint-Augustinuskerk (1927-1335, in Art Deco-stijl)
Het Cultureel Centrum Vorst Nationaal (1969-1970), een uitgestrekte evenementenhal, goed bekend in de wereld van amusement, kunst en cultuur, o.m. voor de talrijke optredens van allerlei internationale beroemdheden.
Het Nederlandstalig cultureel centrum Ten Weyngaert waar je terecht kan voor theater- en kindervoorstellingen, muziek, cursussen en vorming of in de bioscoopzaal een film kan bekijken. Je kan er ook een zaal reserveren.
De oude bierbrouwerij Wielemans-Ceuppens, bekend van het biermerk Wiels. Het gebouw is gerestaureerd en is nu een museum.
Het oude zwembad, een typisch art deco zwembad werd omgevormd tot artistiek centrum Bains.... Wikipedia  

SUNRISEHOTEL: Het sunrisehotel is gelegen in de wijk Vorst in Brussel. Het ligt op 5 km van de Grote Markt in het centrum van Brussel, op 100 meter van de Audi-fabriek, op 300 meter van de concertzaal Vorst Nationaal, op 3,3 km van het Hortamuseum en op 3,9 km van de Louizalaan. U kunt er ook genieten van een drankje aan de bar. De kamers hebben een flatscreen-tv met satellietzenders. Een aantal kamers beschikt over een comfortabele zithoek. Er liggen een haardroger en gratis toiletartikelen voor u klaar. Het hotel heeft een 24-uursreceptie.... meer info bij Booking.com

 

ALBERT MOLIERE: Albert Molière beschikt over accommodatie in Brussel. Elke kamer heeft een flatscreen-tv. Vanuit sommige kamers kijkt u uit op de tuin of de stad. Er is een privébadkamer aanwezig. En u kunt er gratis privé-parkeren. WiFi is gratis in het hele pand. Verder biedt het hotel een bagageopslag. De afstand naar het Hortamuseum bedraagt 1 km en naar de straat Avenue Louise 1,6 km. De luchthaven van Brussel bevindt zich op 13 km afstand van Albert Molière.  Vorst (Forest) is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in ambiance, musea en stedentrips.... meer info bij Booking.com