Toerisme-online

 

Gemeente Weiswampach

         

Plaatsen in Weiswampach

  Beiler * Binsfeld * Breidfeld * Holler * Leithum * Maulusmuhle * Weiswampach * Wemperhardt. 

Biedmee.be 

Binsfeld

 

MUSEE RURAL A SCHWIEWESCH: Twee oude boerderijen, in het centrum van het dorp gelegen, zijn volgens landelijke handwerkschappelijke kunst gerestaureerd en herbergen een indrukwekkend museum. 21 kamers bevatten 1200 tentoonstellingsstukken, die de levensgewoonten van onze voorouders weerspiegelen. In de boerderijgebouwen kunt u het landbouwgereedschap bewonderen.

 

GITE D'ETAPE MUSEE RURAL: Het Gite d'étape Musée rural "A Schiewesch" ligt in het rustige dorpje Binsfeld en biedt een grote tuin met een speelplaats. Troisvierges ligt op 5 minuten rijafstand. Deze vakantiewoning heeft een zithoek en een badkamer met meerdere douches. U kunt maaltijden bereiden in de keuken, die is uitgerust met een fornuis, een oven, een vaatwasser, een koelkast en een eethoek. De woning heeft ook een speelkamer met een tafeltennistafel. Breidfeld kan met de auto in 5 minuten bereikt worden. Binnen 2 km van de accommodatie liggen verschillende bossen.

 

Holler

Het tot de gemeente behorende Holler behoort tot de oudste dorpen van Luxemburg. Bezienswaardig zijn de smaakvol gerestaureerde boerderijen uit de 17e/18e eeuw. Documenten spreken al in 893 van het dorp ‘Hunlar’ dat toebehoorde aan de machtige Eifelse abdij Prüm en dat een nederzetting van enig belang was. In Holler werden pachtsommen verzameld en kwamen de pachters en beheerders van de omgeving tot aan Bastnach en Houffalize bij elkaar. Het is waarschijnlijk dat toen al, in de Romaanse periode, in Holler een kerk stond, door de abdij gebouwd. Overigens is de kerk van Holler gewijd aan Christus-Salvator, net als de abdijkerk in Prüm. Deze titel werd vooral in de Merovingische en Karolingische tijd gebruikt 

 

Weiswampach

Weiswampach ligt op een plateau vlakbij de Ourvallei, Troisvierges en Clervaux. Weiswampach is vooral bekend om de twee recreatiemeren, waar u kunt vissen, zwemmen, kanoën, waterfietsen en windsurfen. Bij voldoende sneeuwval kunt u hier langlaufen (ski-verhuur).

 

HOTEL KEUP: Hotel Keup ligt op slechts 10 minuten lopen van het centrum van Weiswampach en op 2 km van de Belgische grens in Luxemburg. Het beschikt over eenvoudige, functionele kamers en biedt gratis WiFi. De ruime kamers van het Keup zijn voorzien van kabel- en satelliet-tv, een minibar en een bureau. In de buurt kunt u veel activiteiten ondernemen, zoals vissen en wandelen. In de winter is het gebied ook geschikt om te skiën. U kunt genieten van Italiaanse gerechten in de informele ambiance van Pizzeria Venezia. Het restaurant van het hotel serveert internationale gerechten in een rustieke setting met originele details, waaronder decoratief ijzerwerk.