Toerisme-online

 

Gemeente Wellen

         

Plaatsen in Wellen

   

 

Wellen

Wellen (Limburgs: Wuèlle of Wille) is een gemeente in de provincie Limburg in België. De gemeente telt bijna 7000 inwoners. Wellen ligt in Haspengouw, de fruitstreek in zuidelijk Limburg. Onder de inwoners van Zuid-Limburg is Wellen bekend als de Bokkenrijdersgemeente. De fusiegemeente telt naast Wellen zelf nog drie deelgemeenten: Berlingen, Herten en Ulbeek.

Bezienswaardigheden
Wellen heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder een aantal kerkgebouwen:
De Sint-Jan-de-Doperkerk is de hoofdkerk van de gemeente. Het gebouw is een mengeling van romaanse, gotische en neogotische bouwstijlen. De westtoren is romaans en heeft kleine rondboogvensters. In de kerk bevindt zich een renaissancedoksaal.
De Ursulinenkapel is het enige restant van een neogotisch schoolcomplex;
De kapel van Oetersloven is een bedevaartskerk die op 1 mei door velen uit de omgeving bezocht wordt;
Sint-Agathakerk te Berlingen is een neoklassiek - neogotisch gebouw;
Van de Sint-Lambertuskerk in Herten is niet echt geweten welke stijl deze heeft, maar classicerende barok is een poging tot beschrijving.
De Wellenmolen maakt deel uit van het Vlaams industrieel erfgoed;
In de stroopstokerij in het gehucht Vrolingen wordt nog op ambachtelijke wijze stroop vervaardigd;
Oude Brouwerij Hayen behoort tot het culturele erfgoed;
Historisch dorpsplein van de deelgemeente Ulbeek, waar het Haspengouws dorp in het openluchtmuseum van Bokrijk op gebaseerd is;
Natuurgebied De Broekbeemd;
De Canadawinning, Boswinning en Borgwinning, een aantal vierkantshoeves;
Het Kasteel Trockaert in de deelgemeente Ulbeek is een classicistisch kasteel gelegen tussen het groen met een Franse tuin en een brede gracht. 

HOTEL GOWELL: Hotel Gowell ligt in het Belgisch Limburgse plaatsje Wellen-Berlingen omringd door het prachtige natuurgebied Haspengouw. Het hotel is onderdeel van een groot kuur- en wellness center dat talloze faciliteiten biedt om helemaal tot rust te komen. Geniet van de mooie fiets en wandelroutes, maak een uitstapje naar winkelstad Hasselt en kom tot uzelf in het heerlijke wellness center van het hotel. Hotel Gowell beschikt over 8 kamers, allen voorzien van een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn. Ook beschikken de kamers over een minibar, kluisje, televisie, telefoon, bureau en een eigen balkon met prachtig uitzicht. Elke ochtend kunt u in het hotel terecht voor een uitgebreid ontbijtbuffet met een ruime keuze aan broodjes en beleg. De rest van de dag kunt u genieten van de heerlijk gezonde hapjes in het restaurant.... meer info bij HotelSpecials 

B&B DE VROLING: Deze bed & breakfast ligt aan de rand van Wellen in de fruitregio. B&B De Vroling heeft gratis WiFi en moderne kamers met een flatscreen-televisie. De bed & breakfast biedt fiets- en Vespa-verhuur om de omgeving te ontdekken. De kamers zijn ingericht in warme kleuren. Elke kamer is voorzien van een zithoek en een eigen badkamer met een bad of een douche. B&B De Vroling verzorgt dagelijks een ontbijtbuffet in de ontbijtzaal. Het ontbijtbuffet bestaat uit brood, eieren, beleg en fruit. In de bar kunt u genieten van een drankje. Ook kunt heerlijk ontspannen in de tuin of op het terras met een in de accommodatie beschikbare krant.