Toerisme-online

 

Provincie West-Vlaanderen

         

Meer over West-Vlaanderen

Eigenlijk is West-Vlaanderen een wereldje dat alles te bieden heeft om van uw vakantie een afwisselende en ongewoon prettige belevenis te maken. Een vakantieverhaal over West-Vlaanderen begint meestal aan zee: de 67 km lange Noordzeekust is een bron van gezond levensgenot, met uitgestrekte veilige zandstranden, mooie golvende duinen en prachtige bossen. Het is een gedroomd familievakantieland waar de meest uiteenlopende vormen van sport en recreatie mogelijk zijn.

 
 

Vlak achter de kust, vindt u steden en dorpen barstensvol geschiedenis. Ook daar kunt u terecht in sfeervolle hotels met uitstekende restaurants: verfijnde gastronomie in de gezelligheid van oude westvlaamse steden. Te Brugge bijvoorbeeld, de historische kunststad met wereldklasse, het gezellige Damme waar u soms Tijl Uilenspiegel nog kan ontmoeten, het landelijke intieme Veurne. Of nog, het bekoorlijke Heuvelland, de groene Hoppestreek of de verstilde frontsteden Ieper en Diksmuide. Weer een andere belevenis wacht u in het Kortrijkse, in Roeselare of Tielt, in de streek van Leie en Schelde: hier zijn shopping, ambacht en nijverheid troef.

Kortom West-Vlaanderen biedt aan jong en oud een stukje avontuur, een stukje Vlaanderen om verhalen over te schrijven. Toeristisch gezien bestaat de provincie uit vier gebieden: De Kust, Brugse Ommeland, Westhoek en Leiestreek.  

NOVASOL Vakantiehuizen in België 

 

VLAANDEREN: Het Nederlandstalige gedeelte van België is allereerst bekend vanwege zijn kunststeden Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Mechelen en Leuven. Verder is er het kustgebied, waar naast het strandbezoek veel te doen is op cultuur- en natuurgebied. Daarnaast bestaat Vlaanderen uit twaalf uiteenlopende regio’s met allemaal hun eigen tradities, landschap en pittoreske stadjes en dorpen.