Toerisme-online

 

Gemeente Wevelgem

         

Plaatsen in Wevelgem

   

 

 

Wevelgem

Wevelgem is een dorp en gemeente in de provincie West-Vlaanderen in België. Wevelgem-centrum is gelegen aan de Leie, die de grens vormt met Lauwe. Wevelgem is de laatste jaren enorm verstedelijkt en is in de eerste plaats een forensenwoonzone geworden voor mensen die in Kortrijk en omstreken werken. Wevelgem heeft drie deelgemeenten. Naast Wevelgem-centrum zijn dit Gullegem en Moorsele.

BEZIENSWAARDIG: de neoromaanse Sint-Hilariuskerk in het centrum werd opgetrokken in 1880-1882, ter vervanging van een vroegere gotische kruiskerk; de Sint-Theresiakerk in de Sint-Theresiaparochie; de overgebleven gebouwen en poort van de Cisterciënkloosterhoeve uit 1242; de Guldenbergabdij; het Kasteel, waar de burgemeester en het schepencollege zetelt en diverse gemeentediensten bereikbaar zijn; het Sint-Pauluscollege; de Koortskappel in de Bieststraat, die zou dateren van voor 1567; het provinciedomein Bergelen in de Heulebeekvallei; het Leiebos langs de Leie; in Menen, op de grens met Wevelgem ligt het Deutscher Soldatenfriedhof Menen met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog. Dit is het grootste van België met meer dan 42.000 graven. Twee kleinere Britse militaire begraafplaatsen liggen in Moorsele; de windmolen Vanbutselesmolen.

PROVINCIEDOMEIN BERGELEN: Het provinciedomein Bergelen te Wevelgem is gegroeid rond een kunstmatig aangelegde zandwinningsput van 10ha. In 1996 kocht de Provincie de eerste 30ha van de omliggende gronden aan met de bedoeling een provinciedomein uit te bouwen. De natte meersen langs de Heulebeek werden behouden, de andere gronden werden grotendeels bebost. Samen met de vijver bedraagt de totale oppervlakte momenteel 45ha. De inrichting van het domein is hoofdzakelijk afgestemd op passieve recreatie. Hoewel het provinciedomein nog in volle ontwikkeling is, zijn er reeds interessante wandelmogelijkheden langs de vijver en de Heulebeek. Bergelen is zowel vanuit Gullegem als Moorsele op een veilige manier met de fiets te bereiken. Door het domein passeert er eveneens een ruiterroute. Vanuit de kijkhut aan de vijver kun je diverse watervogels observeren. Een gedeelte van de vijver is afgesloten voor het publiek en wordt beheerd door Natuurpunt Wevelgem. De Meiboom (kruisbeeld met knotlinden) en de Bulscamphoeve zijn de belangrijkste cultuurhistorische elementen. Deze hoeve werd in concessie gegeven aan de vzw Ponyhoeve. In de hoeve is een cafetaria gevestigd, en je kunt er terecht voor fietsverhuur. 

SALONS CORTINA: Salons Cortina ligt in Wevelgem in West-Vlaanderen. Bezichtig hier de neoromaanse Sint-Hilariuskerk of maak een uitstapje naar het nabijgelegen centrum van Kortrijk. In deze stad zijn eveneens prachtige historische monumenten te zien, zoals het Sint-Elisabethbegijnhof. Daarnaast beschikt de stad over het grootste overdekte winkelcentrum in West-Vlaanderen. De kamers van Salons Cortina zijn voorzien van een televisie, minibar, koffie- en theefaciliteiten, gratis Wi-Fi en een badkamer met een douche en een toilet. Geniet in Salons Cortina ‘s morgens van een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor lunch en diner kunt u terecht in Restaurant Pinogri. Hier worden heerlijke, klassieke gerechten geserveerd. Toe aan ontspanning? Drink dan een drankje in de knusse lounge-bar van het hotel. Als je met de auto kunt dan is deze gratis te parkeren bij het hotel.... meer info bij HotelSpecials
 

 

Moorsele

 

HOTEL TER GRACHT: Hotel Ter Gracht ligt in Wevelgem-Moorsele in de Leiestreek in België. Het hotel bevindt zich in een bosrijke omgeving, tussen Moorsele en Wevelgem. Als u op zoek bent naar rust, bent u hier aan het goede adres. Ook fiets- en wandelliefhebbers halen hier hun hart op. Het hotel stelt fiets- en wandelkaarten ter beschikking, zodat u verzekerd bent van de mooiste routes. De kamers van Hotel Ter Gracht zijn voorzien van een televisie, telefoon, wekkerradio, airconditioning, gratis internet en een badkamer met toilet en bad of douche. De comfortkamers zijn extra voorzien van een sauna en massagebad. ’s Ochtends kunt u genieten van een uitgebreid ontbijt, waar u geniet van een mooi uitzicht op de voortuin. Als u een dagje op pad wilt, kunt u een lunchpakket aanvragen. ’s Avonds nuttigt u in de eetzaal een gevarieerd 3-gangenmenu.... meer info bij HotelSpecials 

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!