Toerisme-online

 

Gemeente Wijchen

         

Plaatsen in Wijchen

Wijchen ligt midden in het oude landschap van Tweestromenland, tussen Maas en Waal.   Alverna * Balgoij * Batenburg * Bergharen * Hernen * Niftrik * Wijchen * Woezik. 

 

Niftrik

 

HOTEL-RESTAURANT HOOGEERD: Hotel - Restaurant Hoogeerd is een familiehotel gelegen in het land van Maas en Waal, tussen Niftrik en Wijchen. Het hotel is eenvoudig te bereiken vanuit alle richtingen en heeft een prachtige ligging aan de Maas. Het hotel staat bekend om haar gastvrijheid en persoonlijke aandacht. Parkeren is gratis net zoals het gebruik van WiFi. Hotel - Restaurant Hoogeerd is een driesterrenhotel en heeft 39 sfeervolle hotel kamers. De kamers beschikken onder andere over een televisie, toilet, telefoon en een douche. In het hotel is gratis draadloos internet aanwezig, een fitnessruimte, infraroodcabine en je kan gratis de auto parkeren. In het restaurant kan je heerlijke gerechten eten.... meer info bij Zoweg en bij HotelSpecials

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa! 

Wijchen

Wijchen ligt ten westen van Nijmegen in het Rijk van Nijmegen op historische grond. Het kasteel, oorspronkelijk 15de-eeuws, in de 16de eeuw in renaissancestijl herbouwd, is nu in gebruik als gemeentehuis. In het koetshuis is een oudheidkundig museum ingericht met archeologische vondsten van steentijd tot en met vroege middeleeuwen, waaronder overblijfselen van twee in Wijchen opgegraven Romeinse villa's. Verder enkele 19de-eeuwse huizen en een stenen beltmolen (1799). De Overasseltse vennen en de Haterse bossen vormen een 460 ha groot natuurgebied (Wijchen, Overasselt, Heumen) met vennen, hei, akkers, bos en karakteristieke boerderijen. Het Wijchense Ven leent zich voor sportvisserij. Niftrik aan de Maas heeft een jachthaven. Ten slotte is er recreatietuin De Blije Dries (kinderbad, midgetgolf en trimbaan); het groots opgezette recreatieoord De Berendonck (165 ha) is nog in ontwikkeling maar heeft reeds een uitgestrekt strandbad, speelweiden, groenaanleg en wandel- en fietspaden. Een jachthaven is in aanleg.
De gemeente Wijchen ligt in de provincie Gelderland, net onder Nijmegen. De gemeente heeft bijna 40.000 inwoners en bestaat uit de kernen Wijchen, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik en Alverna.

Van oorsprong is Wijchen een agrarische gemeente, maar vanaf de jaren vijftig groeide Wijchen uit tot een gemeenschap met een veelzijdig karakter: industrie, bouwnijverheid en de dienstverlening bieden veel werkgelegenheid. Zonder dat het agrarische karakter is verdwenen.  Nu is Wijchen een gemeente waar verleden en toekomst elkaar ontmoeten en samen voor een bijzonder aangenaam leef- en werkklimaat zorgen. De gevarieerde omgeving, met bossen, vennen, polders en rivierlandschappen, nodigt uit voor een lange tocht over land of water. Het uitgebreide aanbod aan kunst, cultuur, evenementen en ontspanning maken het plaatje compleet. Kortom, Wijchen is zeker een bezoekje waard.  

BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Kasteel Batenburg in Batenburg (ruïne) - Kasteel Hernen in Hernen - Kasteel Wychen te Wijchen 

HOTEL-RESTAURANT UMBERTO: De ruime rookvrije kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een bad of douche, toilet, telefoon, televisie, föhn, internetaansluiting, bureau, kluisje en een comfortabel bed. Hotel Umberto beschikt over een gezellig Frans georiënteerd restaurant, waar u in huiselijke sfeer heerlijk kunt lunchen of dineren. Tevens beschikt het hotel over een gezellige bar waar u een drankje kunt nuttigen. Fietsverhuur en het reserveren van een bioscoopkaartje is mogelijk bij de receptie, hier kunt u ook informatie krijgen over bezienswaardigheden in de omgeving. Parkeren kan bij het hotel en is gratis... meer info bij HotelSpecials