Toerisme-online

 

Gemeente Wijdemeren

         

Plaatsen in Wijdemeren

Wijdemeren is met 7.700 hectare de grootste gemeente in de Gooi- en Vechtstreek.   Ankeveen * 's-Graveland * Kortenhoef * Nieuw-Loosdrecht * Nederhorst den Berg * Oud-Loosdrecht. 

 

Hotelbon Voucher, 3 gratis overnachten in heel Europa! 

Wijdemeren

Een uniek stuk Nederland met veel plassen, moerassen, bossen, vaarten en weiden. De diverse landgoederen, vele monumenten en beschermd dorpsgezichten zijn beeldbepalend voor Wijdemeren. De gemeente is ontstaan op 1 januari 2002 door samenvoeging van de voormalige gemeenten Loosdrecht, ’s-Graveland en Nederhorst den Berg. Deze Noord-Hollandse gemeente ligt in het groene hart van de randstad. Er wonen meer dan 23.000 inwoners in de kernen Ankeveen, Boomhoek, Breukeleveen, ’s-Graveland, Kortenhoef, Muyeveld, Nieuw- en Oud Loosdrecht, Nederhorst den Berg en Overmeer.... Gemeente Wijdemeren 

VERBLIJF
Hotel: Golden Tulip Loosdrecht - De Drie Dorpen 

BEZIENSWAARDIG
Kastelen: Kasteel Nederhorst (Nederhorst den Berg) - Schaep en Burgh ('s-Graveland) -Trompenburgh ('s-Graveland) - Kasteel Sypesteyn te Nieuw-Loosdrecht 

Ankeveen

 

DE DRIE DORPEN: Bed & breakfast-Partycentrum De Drie Dorpen in Ankeveen ligt aan de rand van ‘t Gooi in een prachtige natuurlijke omgeving. U vindt er unieke landgoederen en buitenverblijven, uitgestrekte natuurgebieden met bossen, heidevelden en plassen en veel wandel- en fietspaden. Bed & Breakfast-Partycentrum De Drie Dorpen, een smaakvol ingericht en gezellig restaurant, ligt werkelijk op een top locatie en is bijzonder geschikt voor het vieren van bijvoorbeeld een familieweekend, familiefeest, vriendenweekend, bruiloft, jubileum of congres.

ANKEVEENSE PLASSEN: De plassen zijn uniek door de stilte. En die stilte proef ik in de talloze foto’s die ik er inmiddels heb gemaakt.” Amateur-fotograaf Harm Klinkenberg heeft zijn hart verloren aan de Ankeveense Plassen. Regelmatig peddelt hij met zijn kano door dit gebied, waar hij ook wel eens rondleidingen geeft. Inmiddels heeft hij praktisch ieder hoekje en gaatje in elk denkbaar jaargetijde vastgelegd. Klinkenberg is 60 jaar, en fotografeert regelmatig zijn mooiste plek. Praktisch ieder jaargetij heeft hij meer dan eens op de gevoelige plaat vastgelegd, en toch kan hij er geen genoeg van krijgen. Al vijfentwintig jaar komt hij, vaak vergezeld van zijn kano in dit natuurgebied. Hij kent de geschiedenis, het ontstaan en de mooiste plekjes die verborgen blijven voor een ieder die niet goed kijkt.
Het Vechtplassengebied, waar de Ankeveense plassen deel van uitmaken, vormt een uitgestrekt laagveenmoeras met plassen, grasland en moerasbos. Het is een van de grootste aangesloten laagveenmoerassen van Nederland, met een totale oppervlakte van 2100 hectare.
Vanaf de 15e eeuw is er veen afgegraven voor turf. Men baggerde in lange stroken, de zogeheten trekgaten. Na de vervening, waar rond 1860 een einde aan kwam, is het gebied grotendeels aan zichzelf overgelaten waardoor een fraai afwisselend landschap is ontstaan. Smalle legakkers overwoekerd met els, lijsterbes, moerasbos, plassen en sloten die ten dele verland zijn. Er broeden zeldzame vogelsoorten zoals de zwarte stern en de grote en kleine karekiet. De fauna worden op de grote plassen in hoofdzaak bepaald door de knobbelzwaan, fuut, kuifeend, meerkoet en de aalscholver.
Het gebied wordt gekenmerkt door de uitgestrekte stille wateren. Het water is helder en zeer rijk aan waterplanten, zoals de waterlelie die direct opvalt als u dit gebied bezoekt. In de zomer is het gebied overdekt met een schitterend kleed van witte waterlelies, gele plompen, watergentiaan en veenwortel. Aan de westzijde heeft u vanuit de vogel- en observatiehut een prachtig uitzicht op de Stichtse Wijhe. De Ankeveense plassen zijn gevrijwaard van watersportrecreatie en slechts zeer beperkt toegankelijk. Een gids van de vereniging Natuurmonumenten kan u naar de mooie plekken van dit gebied varen; eerst even bellen dus. In de winter, wanneer het plassengebied is dichtgevroren, kunt u de plassen op een geheel andere manier bewonderen: schaatsend.
Eind 2004 hield de NCRV de verkiezing 'De mooiste plek van Nederland'. Ankeveense Plassen was 1 van de 36 voorgedragen plekken.   

 

Loosdrecht

Loosdrecht aan de Loosdrechtse plassen is een en al watersport. Deze langgerekte plaats ten westen van Hilversum bestaat uit de dorpen Oud- en Nieuw-Loosdrecht. Alles is aanwezig voor recreatie op of langs het water: jachthavens, boot- en waterskiverhuurbedrijven, jachtwerven, rondvaarten en terassen. In de plassen zijn kunstmatige eilanden aangelegd met steigers en stranden. Eind juni worden er belangrijke zeilwedstrijden gehouden. Kasteel-museum Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht met Poortgebouw uit de 13de eeuw is begin deze eeuw in de oude stijl herbouwd, met rozentuin, doolhof, boomgaard en beelden. Het museum heeft een verzameling antiek meubilair, Loosdrechts porselein, uurwerken en schilderijen.
 

GOLDEN TULIP LOOSDRECHT: Golden Tulip Loosdrecht is een prachtig 4-sterren hotel en biedt een reeks aan faciliteiten voor zowel de zakelijke als de vrijetijdsgast. Zo heeft het hotel 11 vergaderzalen met een maximum capaciteit van 475 personen, een bar, een fantstisch terras direct aan het water, de mogelijkheid om een boot of fiets te huren en een restaurant.... naar website 

 

PRINCESS HOTEL: Op één van de mooiste plekjes van Nederland ligt Princess Hotel Loosdrecht/Amsterdam. Het hotel ligt direct aan de Loosdrechtse plassen. Hierdoor is er een prachtig uitzicht vanaf het terras en voldoende te beleven op en aan het water. Door de centrale ligging in Nederland ben je zo in leuke steden als Utrecht en Hilversum. Princess Hotel Loosdrecht/Amsterdam is een 4 sterrenhotel. De kamers hebben onder andere een bad en gratis draadloos internet. In Restaurant Smaakmakers kan je heerlijk genieten van het ontbijt, een lunch of diner. Bij mooi weer is het heerlijk om te dineren op het terras aan het water. Bij het hotel kan je (elektrische) fietsen en scooters huren op deze manier kan je de omgeving vol bezienswaardigheden, zoals Kasteel de Haar, verkennen.... meer info bij Zoweg en bij HotelSpecials

RIEN VAN DEN BROEKE VILLAGE: In een uitgestrekt natuurgebied met meren en plassen ligt Rien van den Broeke Village. De rust van de natuur valt prima te combineren met een bezoek aan de drukke steden Amsterdam en Utrecht.  De villa's en penthouses zijn zeer luxe; wat dacht u van een whirpool of stoomdouche? De medewerkers van de receptie zijn zeer gastvrij en kunnen u prima wegwijs maken. Zij kunnen o.a. fietsverhuur voor u verzorgen en/ of bootverhuur voor een heerlijk tochtje over de Loosdrechtse plassen.  Kortom; alles is aanwezig voor een heerlijke vakantie.

DE IMKERIJ: Knus en gezellig ingericht chalet naast een kleine kinderboerderij op het erf van de vriendelijke huiseigenaren. De familie heeft een landelijke winkel en een imkerij/kaarsenmakerij waar u op afspraak naar toe kunt. U zit op loopafstand van de Loosdrechtse plassen waar u heerlijk kunt varen (bootjes te huur binnen 1km) en ook de leuke dorpen van het Gooi zijn een bezoekje waard. Ook Hilversum, Naarden (-vesting), Laren, Utrecht en Amsterdam zijn dichtbij. Een ideaal uitgangspunt om er op uit te gaan!

 

VILLA LOOSDRECHT: Dit is een prachtige vakantiewoning op een mooi resort aan de Loosdrechtse Plassen. De woning is zeer modern en luxueus ingericht en past zo in een woonmagazine. Op het resort liggen meerdere woningen en een deel hiervan ligt aan het water en heeft een eigen aanlegsteiger. Op het resort zit een terras met restaurant waar u heerlijk onder het genot van een lekker drankje aan het water kunt zitten. Vanuit de vakantiewoning kunt u diverse mooie uitstapjes maken in de regio. Er zijn diverse schitterende wandel- en fietstochten in de omgeving. Bent u een fervent watersporter, dan zult u hier zeker aan uw trekken komen. U kunt hier kanoën, rib varen, roeien, varen, waterskiën, zeilen en zwemmen.