Toerisme-online

 

Gemeente Zedelgem

         

Plaatsen in Zedelgem

   

 

 

Zedelgem

Zedelgem is een gemeente in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Zedelgem (in de volksmond Zillegem) bestaat uit de deelgemeenten Aartrijke, Loppem, Veldegem en Zedelgem zelf. De oudste vermeldingen dateren van 1089. Op de kern Sint-Elooi (De Leeuw) stonden de werkhuizen Claeys en Packo aan de wieg van de metaalnijverheid in de gemeente. De verschillende fabrieken van de familie Claeys (nu opgenomen binnen New Holland) waren onder meer de constructeur van de Flandria fietsen en motorfietsen. New Holland kent nu internationale bekendheid als producent van maaidorsers. Het is de grootste industriële werkgever in de regio Brugge.

Bezienswaardigheden zijn: De Sint-Laurentiuskerk bezit een zeldzame Romaanse doopvont uit Doornikse steen (12e eeuw); Het Vloethemveld herbergt het vroegere munitiedepot en is een beschermd landschap.
Wandelpaden : Merkenveldpad, Sint-Maartenspad, Sint-Elooipad, Heirwegpad + Klytepad; Twee fietsroutes: de Boschvogelroute en de Zilleghemroute.

Zin in een lekker etentje? Of gewoon in een plankje brood met kaas of hesp?  Of misschien zoekt u liever de koelte op, onder een parasol, op een terrasje? Of heeft u gewoon zin in een gezellige babbel, bij een frisse pint? Zedelgem, een gemeente voor fijnproevers... naar website  

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!