Toerisme-online

 

Gemeente Zonnebeke

         

Plaatsen in Zonnebeke

   

 

Voordelig overnachten in Antwerpen - Cheap.nl 

Zonnebeke

Zonnebeke is een plaats en gemeente in de Westhoek van de provincie West-Vlaanderen in België. De gemeente telt bijna 12.000 inwoners. Door de plaatselijke bevolking wordt van 'Zunnebeke' gesproken. Naast Zonnebeke-centrum, bestaat de gemeente nog uit de deelgemeenten Beselare, Geluveld, Passendale en Zandvoorde. Het gemeentehuis dateert uit 1925. Rond Zonnebeke hadden tijdens de Eerste Wereldoorlog heel wat gevechten plaats. In deelgemeente Passendale bevindt zich het Tyne Cot, de grootste Britse militaire begraafplaats ter wereld.

Bezienswaardigheden
De Onze-Lieve-Vrouwekerk werd gebouwd na de vernielingen van het dorpscentrum en de vorige kerk in de Eerste Wereldoorlog. Ze werd gebouwd tussen 1921 en 1924, en wordt beschouwd als de eerste moderne kerk in België. De kerk, de pastorie en zijn omgeving zijn beschermd.
Het Kasteel van Zonnebeke was een was in de 18de eeuw de vroegere abtswoning van de verdwenen Augustijnenabdij, maar werd vernield tijdens de oorlog. Een volledig nieuw gebouw werd in 1924 opgetrokken op het kasteeldomein. Het huisvest nu het Memorial Museum Passchendaele 1917.
Een gedenkzuil met bovenaan aan elke zijde een bronzen "7" herinnert aan de 7th Royal Artillery Division. De zuil werd in 1924 opgericht. Het Buttes New British Cemetery en aansluitend Polygon Wood Cemetery zijn twee Britse militaire begraafplaatsen. Op beide begraafplaatsen samen liggen ruim 2000 gesneuvelden begraven. Op een heuvel op de begraafplaats staat ook een gedenkzuil voor Nieuw-Zeelandse gesneuvelde soldaten.

Vijf dorpen met een eigen folklore en geschiedenis. Beselare: de heksenparochie, Passendale: het kaasdorp, Zonnebeke:de frontgemeente, Zandvoorde: het Breldorp en Geluveld maken van Zonnebeke een charmante gemeente, gelegen tussen het commerciële Roeselare en het middeleeuwse Ieper. Waar nu de leeuwerik boven de velden hangt, bulderden 90 jaar geleden de kanonnen. Den grooten oorlog blijft nazinderen in het geheugen van de gemeente. Vooral Passendale is tot op heden een mythe. Maar tijd heelt. Zonnebeke hervond zijn ritme: folklore, gastronomie en natuur komen er verrassend uit de hoek.... naar website  

Beselare

 

VAKANTIEHUIS SLANGENMEERS: Vakantiehuis ‘Slangenmeers’ vind je in Beselare. Het is er heerlijk vertoeven met familie en vrienden. In de enorme tuin waar de woning over beschikt vind je naast een heerlijk terras ook nog eens een prachtige zwemvijver. Met mooi weer kan hier op aanvraag gebruik van worden gemaakt om de vakantie tot een nog groter succes te maken. In Beselare vind je cultuur, sport en vermaak binnen handbereik. Voor wandelaars liggen de Gasthuisbossen en het provinciaal domein De Palingbeek op minder dan tien kilometer en fietsers vinden op korte afstand verschillende knooppunten van het fietsroutenetwerk. De vakantiewoning ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de Franse grens, neem dus ook even een kijkje aan de andere kant van de grens. Breng ook een bezoek aan kinderdierenpark de Zonnegloed in Vleteren en maak kennis met dieren van over de hele wereld. Verderop vind je de Heuvellandse wijnroute, deze laat je met de auto én te voet genieten van prachtige uitzichten.... meer info bij Chalet.nu

 

Geluveld

 

B&B THE PROTEA: Heerlijk genieten kunt u bij B&B The Protea! Dit kleinschalige Bed & Breakfast is de perfecte uitvalsbasis om de steden Lille & Brugge te verkennen en ook de natuurrijke omgeving is zeker de moeite waard! Tijdens uw verblijf krijgt u korting op entreetickets voor het Memorial Museum Passchendaele in Zonnebeke. U komt alles te weten over de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog in Zonnebeke en omgeving. Ook bent u in de buurt van Ieper, een stad met een rijk en divers verleden.... meer info bij Hoteldeal en bij HotelSpecials 

 

 

Zandvoorde

 

LANDHUIS AMADEE: Deze authentiek ingerichte hoeve bevindt zich te midden van glooiende velden en weidse landschappen. Hier kun je in alle rust en luxe onthaasten. De hoeve werd omgebouwd tot een charmante, stijlvolle vakantiewoning met alle modern comfort. Alle ruimtes van de boerderij zijn zoveel mogelijk intact gebleven, maar hebben intussen een andere bestemming gekregen. Zo is de paardenstal nu de entree en is het ovenhuis met de originele broodoven omgetoverd tot een stemmige zithoek met haard. Amadee is de perfecte uitvalsbasis voor allerlei wandel- en fietsroutes maar ook om te gaan golfen. Natuurlijk biedt de omgeving van Ieper ook vele mogelijkheden om je te verdiepen in de Eerste Wereldoorlog. Een aanrader.

HotelSpecials.nl ...en we gaan er weer even tussenuit!