Toerisme-online

 

Provincie Zuid-Holland

         

Zuid-Holland

U kunt het zo gek niet bedenken of u vindt het in Zuid-Holland. De kust met z’n schone zandstranden en bosrijke duinen is één van de aantrekkelijkste bestemmingen van Nederland. Ook het achterland heeft veel te bieden. De rijke cultuur, de boeiende attracties en musea, en de vele winkelmogelijkheden en de diverse fiets-, wandel- en watersportmogelijkheden waarborgen een geslaagd verblijf voor jong en oud.

Bollenvelden en zee: Zuid-Holland ligt in het westen van Nederland en is de provincie van zee en bloemen. De lange kust met haar brede schone stranden is één van de meest uitnodigende vakantiebestemmingen van Nederland. Pal achter de duinen liggen de wereldberoemde bollenvelden die de streek in het voorjaar in een sprookjesachtig kleurenpalet veranderen, met als kopstuk Keukenhof, de grootste lentetuin van Europa. Maar Zuid-Holland heeft meer te bieden dan zee en bloemen alleen. In cultureel opzicht heeft deze provincie twee ijzersterke troeven in de wereldsteden Den Haag en Rotterdam. Hier vindt u een topaanbod op het gebied van evenementen, winkel- en uitgaansmogelijkheden en musea. In sfeervolle historische steden als Delft, Dordrecht, Gouda en Leiden is ‘de gouden zeventiende eeuw’ nog springlevend.

Hollandse landschappen: In het oosten sluit Zuid-Holland aan op het hart van Nederland. Een puur Hollands landschap van kronkelende dijken, waterlopen met knotwilgen, eeuwenoude boerderijen, molens en meren. Een absolute topper is het molengebied van Kinderdijk dat in 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst. Dit ‘Groene Hart’ van Nederland is bij uitstek geschikt voor fietsers en waterliefhebbers. Die laatsten kunnen trouwens ook hun hart ophalen in de Zuid-Hollandse Delta, op de grens met Zeeland in het zuiden. Wie z’n boot wil aanleggen vindt vooral in het vestingstadje Brielle en de voormalige marinehaven Hellevoetsluis een aantrekkelijke ligplaats. Website    

 

Net als Noord-Holland en Zeeland is Zuid-Holland een belangrijke kustprovincie in Nederland met veel verschillende attracties voor jong en oud. De provincie kent veel steden die elk een eigen karakter hebben. De kust is aanlokkelijk met de vele leuke kustplaatsjes als Noordwijk aan Zee, maar ook Katwijk en Hoek van Holland. Een weekendje weg om lekker uit te waaien is daarom een veelgekozen mogelijkheid.


Fietsvakantie in Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland heeft fietsliefhebbers veel te bieden: routes door duinen en bossen of langs polders en rivieren. Het Zuid-Hollandse landschap biedt veel mooie fietsroutes en verrassend groene natuurgebieden. In Zuid-Holland kunt u genieten van de rust en prachtige vergezichten. De romeinse geschiedenis van Zuid-Holland is op vele plaatsen nog te vinden. Fietsen langs de oude Rijnen langs vele archeologisch vondsten. Knusse badplaatsen, historische monumenten en langs de duinen. In Zuid-Holland komen vele fietsroutes langs molens. Er zijn vele toeristische route langs molens.... meer info op Fietsrelax.nl


 

 

 

NOVASOL Vakantiehuizen in Nederland 

 

Hotels in Zuid-Holland

Brielle: Hotel-Restaurant De Zalm
Naaldwijk: Hotel-Restaurant Carlton
Noordwijk: Badhotel Noordwijk - Hotel-Restaurant De Witte Raaf
Ouddorp: Hotel-Restaurant Duinzicht
Wassenaar: Hotel-Restaurant Auberge De KievietHotel-Restaurant Duinoord 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pharos Reizen

Zuid-Holland maakt deel uit van de Randstad, een metropool van wereldformaat, waar op een geringe oppervlakte meer dan zes miljoen mensen wonen en werken. Toch is er tussen al dat staal, steen, beton en asfalt een zeer veelzijdig recreatieaanbod en hoeft de bezoeker nooit ver te reizen om bij zijn bestemming te komen.